EZOGELİN ÇORBA TARİFİ
Malzemeleri
- 1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek,
- 1 yemek kaşığı pirinç,
- 2 yemek kaşığı bulgur,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1,5 yemek kaşığı salça,
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı,
- Yarım çay bardağı zeytin yağı,
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 6 su bardağı sıcak su,
- 1,5 çay kaşığı tuz.
EZOGELİN ÇORBA TARİFİ YAPILIŞI
- Öncelikle soğanları güzelce doğrayın ve düdüklüye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağın altını açın. Bu aşamada soğanları hafifçe kavurun.
- Soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış olan mercimekleri ekleyin.
- Bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıra geldi diğer malzemeleri düdüklüye eklemeye. Bu aşamada tüm baharatları, bulguru ve pirinci eklemeniz gerekmektedir.
- Ayrıca eklediğiniz baharatları arzunuza göre belirleyebilirsiniz.
- Son aşamaya geldiğinizde ise suyu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Ayrıca ocağın altını da kısık seviyeye getirmelisiniz.
- 15 dakika sonrasında ocağı kapatın ve kontrollü şekilde biraz bekleyerek düdüklünün kapağını açın.
- Düdüklünün kapağını açtıktan sonra çorbayı iyice karıştırın. Bu şekilde çorba kıvamını tam anlamıyla alacaktır. Ardından ezogelin çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!