ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ
Malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şekerpare üzeri için:
Şekerpare şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
ŞEKERPARE TATLISI YAPILIŞI
- Toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın.
- Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
- Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın.
- Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.
- Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün.
- Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!