Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size kremalı sebze çorbası tarifi, ev yapımı hamburger tarifi, fırında patates kızartması tarifi ve çiroz tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı sebze çorbası malzemelerOrta boy bir adet patates,Bir adet havuç,Bir adet kabak,Bir çay bardağı bezelye,Bir kutu krema,Bir yemek kaşığı un,Bir yemek kaşığı tereyağı,Su, tuz.KREMALI SEBZE ÇORBASI YAPILIŞIPatatesler, kabaklar ve havuçlar küp şeklinde doğranır. Önceden kaynamakta olan suyun içerisinde önce havuçlar eklenerek arkasından patates ve kabaklar eklenerek iyice pişene kadar kaynatılır. Patatesler pişirildikten sonra içerisine bezelyeler eklenerek karıştırılır.Patates ve havuçların pişmesinin anlaşılabilmesi için çatalla ezmek gerekebilmektedir. İyice pişmesinden sonra bezelyeler eklemek daha iyi sonuçlar elde etmeye yaramaktadır. Kaynayarak pişirilen sebzeler hazırlanırken bir yandan da içinin kıvamını arttırmak için diğer işlemler yapılmalıdır.Ayrı bir tencere içerisinde tereyağı eritilerek içerisine un konulduktan sonra kavrulan un üzerine su eklenerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamakta olan ve pişmiş olan sebzeli karşımdan eklenerek yavaş yavaş kıvam alması sağlanır.Un ve terayağı içerisine sebzeli karışım tamamen eklendikten sonra içerisine krema eklenerek karışım tamamlanır. Hazırlanan çorba kaynatıldıktan sonra içerisine en son tuz eklenir. Servis yapılmadan önce üzerine isteğe bağlı dereotu eklenerek servis yapılabilir. Hamburger malzemeler300 gr dana kıyma1 soğan2 diş sarımsakTuzKarabiberKimyonKekik8 dilim cheddar peyniri2 domates4 yaprak marul2 salatalık turşusu4 hamburger ekmeğiKetçapMayonezKızartmak içinYarım çay bardağı ayçiçeği yağıHAMBURGER YAPILIŞISoğan ve sarımsağı rendeleyin.Derin bir kasede soğan, sarımsak, kıyma, tuz ve baharatları yoğurun.Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.Hamburger ekmeklerini ikiye ayırın.Ekmeklerin üzerine marul yapraklarını, dilimlediğiniz domatesi ve salatalık turşusunu yerleştirin.Son olarak birer dilim cheddar peyniri yerleştirin.Buzdolabında çıkardığınız köfte harcını tekrar yoğurup hamburger ekmeklerinin büyüklüğünde 4 adet köfte yapın.Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.Köftelerin her iki tarafını da kızartın.Ocaktan almaya yakın köftelerin üzerine birer dilim cheddar peyniri yerleştirip tavanın kapağını kapatın.Peynirler erimeye başlayınca ocaktan alın.Hazırladığınız hamburger ekmeklerinin üzerine alıp diğer ekmekle kapatın.İsteğe göre ketçap ve mayonez sıkıp servis yapın. Fırında baharatlı patates tarifi malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır.Elma dilimi şeklinde kesilir.Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Çiroz malzemeler2 su bardağı un1 su bardağı su3 adet yumurta125 g tereyağı1 çay kaşığı tuzKIZARTMAK İÇİN2 su bardağı sıvı yağSERVİS İÇİNPudra şekeriÇikolata sosÇİKOLATA SOSU İÇİN150 ml su150 g pudra şekeri90 g % 80 bitter çikolata1 yemek kaşığı kakaoÇİROZ YAPILIŞISuyu, tereyağını ve tuzu orta boy bir tencereye alın, orta ateşte kaynatın. Unu ekleyip tencerenin altını kısın ve kısık ateşte un toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirin.Toplanan hamuru ocaktan alın ve cam bir kaseye aktarın. Bir süre ılınması için bekletin. Ilınan hamura yumurtaları tek tek ekleyerek tahta kaşıkla ya da silikon spatula ile karıştırın.Yumurtaların pişmemesi için hamura tek tek ilave edin. Yumurta tamamen hamura karışınca diğer yumurtayı ekleyin, son yumurta için de aynı işlemi uygulayın. Yumuşak ve hafifçe yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına aktarın.Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Yağın içine istediğiniz uzunlukta veya halka şeklinde hamur sıkın ve elinizle kesin. Altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kevgir yardımıyla yağını süzdürerek havlu kağıt serilmiş tabağa alın.Sıcak tatlıların üzerine pudra şekeri serpin ve hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirip servis yapın.Çikolatalı sos için; Pudra şekerini su ile birlikte bir tencereye alın. Orta ısıda şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata ve kakaoyu ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.Bu sosu ara ara karıştırarak soğutun. Bir kavanoza aktarıp kapağını hava almayacak şekilde kapatarak iki hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.Daha yoğun kıvamlı bir sos yapmak isterseniz çikolata miktarını 20 g daha artırabilirsiniz.