Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, kuru fasulye yemeği tarifi, zeytinyağlı yaprak sarma tarifi ve şekerpare tarifi var. Yayla çorbası malzemeler:1 fincan pirinç (kahve fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞI:Su, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpın.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya ekleyin.Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika yeniden kaynatın. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra dibine sarmaması için altını kapatın.Şık bir sunum olması için, çorbayı kaselere alın.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırarak nane ile karıştırın ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirin.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Kuru fasulye malzemeleri:4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)3 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz şeker1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biberKURU FASULYE YEMEĞİ YAPILIŞI:4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis edin, afiyet olsun! Zeytinyağlı yaprak sarma malzemeleri:4-5 soğan1 çay bardağı zeytinyağı1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı kuru nane1.5 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tarçın2 kesme şeker2 yemek kaşığı kuş üzümü1 su bardağı kıyılmış maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı kaynamış su500 gram salamura asma yaprağıYarım çay bardağı zeytinyağı2 su bardağı kaynar suYarım limon suyuZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA YAPILIŞI:Salamura asma yapraklarını su altında yıkayıp durulayın ve ardından suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup ince ince doğrayın.Doğradığınız soğanları, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1.5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla birlikte tencereye alıp kısık ateşte kavurun.2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanların üstüne ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.Pirincin içine 1 yemek kaşığı kuru nane, 1.5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Pirinçler suyu çekince ocağı kapatıp iç harcı soğutun. Harcı sapları koparılmış asma yapraklarına paylaştırıp parmak inceliğinde sarın.Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Sonra servis ederek afiyetle tüketin! Şekerpare tatlısı malzemeleri:2 su bardağı un125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı irmik4 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaÜzeri için:20 adet fındık içiŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞEKERPARE TATLISI YAPILIŞI:Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.Hamuru için oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin.Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin ve afiyetle tüketin!