Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ekşili köfte çorbası tarifi, pirzola tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve acı badem kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ekşili köfte malzemeler250 gram kıymaYarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinçKarabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz2 su bardağı yoğurt1 tepeleme çorba kaşığı un1 yumurtanın sarısı1 limonun suyu1/2 litre su1 adet et bulyonEKŞİLİ KÖFTE YAPILIŞIKöfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dakika yoğurun.Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz.Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun.Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 20-25 dakika pişirin.Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Pirzola malzemeler8 adet kuzu pirzola4 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiberPirzola sosu için:4 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak1 adet rendelenmiş limon kabuğu4 dal maydanoz4 dal taze kişnişPİRZOLA YAPILIŞIKuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın.Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin.Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin.İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın.Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Acı badem kurabiye malzemeler250 gram badem tozu350 gram toz şeker200 gram yumurta akı ( 6 adet yumurta)2 yemek kaşığı limon suyuACI BADEM KURABİYE YAPILIŞIBadem tozu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencere içine aktarın. Çırpıcı ile karıştırın.Tencereyi ocağa alın, kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak pişirin.Karıştırma işlemini sürekli gerçekleştirin. Karıştırmayı bıraktığınızda 15 saniye içerisinde yayılıyorsa karışım kıvam almış demektir.Hamuru spatula ucu ile karıştırarak soğutun. Bu arada limon suyu ilave edin.Krema sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2-3 cm aralıklarla 3 cm çapında hamurdan sıkın.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.Fırından alınca kurabiyeler yerinde olan yağlı kağıdı nemli bezin üzerine alın ve 20 dk beklettikten sonra servis edin.