1 adet büyük kereviz1 adet ayva 2 adet küçük havuç1 adet patatesOrta boy 1 adet soğan 2 diş sarımsak Zeytinyağı1.5-2 bardak suTuzKarabiber Pul biber (isteğe göre)Terbiyesi için:2 adet iri mandalinanın suyu Yarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı toz şeker Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğrayın, limonlu suda bekletin.Havuçları ve patatesi çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrun.Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavrun.Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.Bu aşamada tuz ekleyin.Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.Ardından 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin.Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altını kapatın.Ocağı kapattıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirin ve tencerenin kapağını kapatın.Yemeği yarım saat, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 500 gram kıyma1 orta boy soğan3 adet yumurta1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı tam buğday un2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKimyonKarabiber Öncelikle sıvı yağ ile küçük küçük doğradığınız soğanı biraz pişirin.Üzerine kıymanın yarısını ilave edin ve biraz kavurun ve soğumaya bırakın.Başka bir küçük tencerede 3 çay bardağı suyla pirincinizi haşlayın ve suyu bitince altını kapatın.Kalan çiğ kıymayla pişirdiğiniz pirinç ve soğanlı kıymayı birleştirin.Üzerine 1 yumurta kırın ve yarımşar çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun.30-60 dk. arası buzdolabında dinlendirin.Sonrasında avuç içini dolduracak şekilde şekil verin ve kalan 2 yumurtayı bir kapta çırpın.Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin.Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.Üzeri kızarınca, köfteleri çevirip diğer taraflarını da pişirin. MALZEMELER500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin.Son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. NARLI SALATA MALZEMELERİ2 adet nar3 adet orta boy domates5 adet çarliston biber2 adet kıyılmış soğan1 demet maydanoz1 çay kaşığı sumak1 çorba kaşığı nar ekşisi6-8 dal naneTuzNAR SALATASI YAPILIŞINarı ayıklayın ve bir kenara alın.Küp şeklinde doğranmış domates, biber, soğan ve kıyılmış maydanozu derin bir kaba alın.Sumak, nar ekşisi, kıyılmış nane ve tuz ekleyip, karıştırın.En üste nar taneleri serpin ve servis yapın. PANNA COTTA MALZEMELER1 su bardağı krema1,5 su bardağı sütYarım çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilinSOSU İÇİN:1 su bardağı ahududu ya da böğürtlenYarım çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı suPANNA COTTA YAPILIŞISüt ile kremayı bir tencereye alıp çırpma teliyle 1 dakika kadar çırpın.Şeker, nişasta ve vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın.Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Kaynamaya başladığında altını kısıp 2 dakika daha pişirin.Bu esnada kaseleri suyla çalkalayıp ıslatın.Hazırladığınız karışımı kaselere bölüştürün.Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.Diğer yanda sos malzemelerini bir sos tenceresinde birleştirip blender’la ezerek püre haline getirin.Püreyi ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.Kıyamı koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.