Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size domates çorbası tarifi, mantı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve İbiza tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Ev yapımı mantı malzemeler1,5 su bardağı un1/4 su bardağı su1 adet yumurtaMantı iç harcı için:200 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberMantı haşlama suyu için:4 su bardağı su veya et suyuMantı sosu için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı nane1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyu kullanılabilir)Mantı üzeri için:1 kase yoğurt2 diş sarımsakEV YAPIMI MANTI YAPILIŞIYuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın.Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın.Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır.Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin.Bu arada mantının iç harcını hazırlayın.Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır.Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın.İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin.Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde köşesini birleştirerek kapatın.Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin.Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın.Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın.Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın.Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin.Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun.Naneyi ekleyip karıştırın.Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın.Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. İbiza tatlısı malzemeler2 paket bisküvi3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı şeker1 su bardağı un1 paket vanilya1 kilogram sütÜzeri için:1 paket krem şanti1 su bardağı sütİBİZA TATLISI YAPILIŞIÖncelikle paket bisküvileri mutfak robotundan geçirin.Bisküvi parçalarını fırın tepsisinin içine dökün.Aynı zamanda süt, un, şeker ve kakaoyu derin bir tencerede güzelce karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Daha sonra muhallebinizi ocaktan alın.İçine tereyağı ve vanilyasını ilave edip güzelce karıştırın.Muhallebiniz hazır. Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi, bisküvi parçalarını dizdiğiniz fırın tepsisinin üzerine dökün.Tepsiyi buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.Daha sonra krem şantinizi hazırlayın, hazırladığınız krem şantiyi tepsinin her yerine eşit dağılacak şekilde sürün.Buzdolabında 1 gece bekletin. 1 gece sonra, tepsinizdeki tatlıyı dikdörtgen parçalar şeklinde kesin.Her parçanın içine muz koyun ve silindir olacak şekilde sarın. Bu işlemi bütün tepsi için tekrarlayın.