Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, humus tarifi, brownie tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Kirde kebabı malzemeler500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana eti de kullanılabilir.)1 adet büyük boy soğan2 adet domates1 yemek kaşığı salçaSıvıyağKarabiberTuz5 adet lavaşÜzeri için;YoğurtEt marinasyonu için;1 adet soğan suyu1 çay bardağı süt1 adet defne yaprağıBirkaç dal taze kekik(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)KİRDE KEBABI YAPILIŞITava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dakika daha kavrulur ve altı kapatılır.Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Humus malzemeler400 gram konserve nohut2 yemek kaşığı tahin3 diş sarımsak5-6 yemek kaşığı zeytinyağı1 limonun suyuKırmızı biberKimyonKişnişTuzKarabiberHUMUS YAPILIŞINohuttan bir yemek kaşığı ayırın.Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin.Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz.Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin. Brownie kek malzemeler3 yumurta1 su bardağı sütBir su bardağı toz şekerYarım çay bardağı sıvı yağBir buçuk su bardağı un3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozuBrownie kekin sosu için;2 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakaoYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı toz şekerBROWNİE KEK YAPILIŞIKarıştırma kabında yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar, mikser yardımıyla çırpalım.Sıvı yağ ve süt eklenerek bir müddet daha çırpılır daha sonra un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir, 3 dakika daha çırpılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırınımız a kekimizi pişiririz.Sosu için süt şeker ve sıvı yağ ayrı bir tencerede devamlı karıştırılarak pişirilir bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.5 dakika kadar dinlenen keke sıcak sos her tarafına gelecek şekilde dökülür.Sosun iyice çekmesi için, birkaç saat beklememiz gerekir.Daha sonra buzdolabında bir gece bekletip servis edebilirsiniz.