Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı terbiyeli sebze çorbası çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve şekerpare tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli sebze çorbası malzemeler4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan2 adet havuç1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet kereviz sapı1 adet kabak2 dal taze soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber6 su bardağı suTerbiyesi için1/2 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuz1 adet yumurta sarısı3-4 damla limonTERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın.Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Kirde kebabı malzemelerYarım kilo kuzu butSıvıyağ2 diş sarımsak2 adet domatesEt marinesi için:1 bütün soğan suyu1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 - 2 dal taze kekik yaprağıTuzKirde kebabı üzeri için2 adet kapya biber2 adet yeşil dolmalık biber1 bütün soğan10 adet mantarKİRDE KEBABI YAPILIŞIİlk önce etler marine edilir. Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun.Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın.Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın.Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın.Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın.Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavurun.Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın.Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Şekerpare malzemeler2 su bardağı un125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı irmik4 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaÜzeri için20 adet fındık içiŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞEKERPARE YAPILIŞITatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın.Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın.Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın.Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün.Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin.Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin.İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.