Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kremalı mantar çorbası tarifi, mantı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve etimek tatlısı tarifi var. Kremalı mantar çorbası malzemeler500 g kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin. Ev yapımı mantı malzemeler1,5 su bardağı un1/4 su bardağı su1 adet yumurtaMantı iç harcı için:200 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberMantı haşlama suyu için:4 su bardağı su veya et suyuMantı sosu için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı nane1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyu kullanılabilir)Mantı üzeri için:1 kase yoğurt2 diş sarımsakEV YAPIMI MANTI YAPILIŞIYuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın.Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın.Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır.Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin.Bu arada mantının iç harcını hazırlayın.Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır.Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın.İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin.Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde köşesini birleştirerek kapatın.Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin.Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın.Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın.Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın.Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin.Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun.Naneyi ekleyip karıştırın.Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın.Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Etimek tatlısı malzemeler1 paket etimek (orta boy borcama sığacak kadarını kullanmanız yeter)ŞERBETİ İÇİN1,5 su bardağı toz şeker2 su bardağı suMUHALLEBİSİ İÇİN4,5 su bardağı süt5 yemek kaşığı un5 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin.ÜZERİ İÇİN (ARZUYA GÖRE)1 paket krem şanti1 su bardağı sütSERVİS İÇİN (ARZUYA GÖRE)İsteğe göre ekmek tatlısının üzerine ceviz, fındık ya da fıstık dökebilirsiniz.Orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz...ETİMEK TATLISI YAPILIŞIEtimek tatlısı olarak da bilinen ekmek tatlısını yapmak için öncelikle şerbetine başlamak gerekir.2 su bardağına 1,5 su bardağı toz şeker konulur ve şerbet kaynamaya bırakılır.Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika kadar dinlendirilir, ılımaya bırakılır.Bu sırada etimekler orta boy bir borcama dizilir.Eğer borcamınız daire şeklindeyse veya farklı bir şekilde servis etmek istiyorsanız, etimekleri tek parça değil, parçalayarak da dizebilir ve daha sonra dilim pasta gibi servis edebilirsiniz.Dinlenmiş şerbet, etimeklerin üzerine dökülür. Etimekler şerbetini çekerken, muhallebi hazırlanmaya başlanır. Bıunun için bir tencereye süt, şeker, nişasta ve un konulur, koyulaşıncaya kadar karıştırılır.Muhallebi kıvamını aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılıp acaktan alınır.Vanilyanın 1 dakikadan fazla pişmemesi gerekir, bu nedenle terayağı erir erimez muhallebiyi almak gerekir.Ardından muhallebinin biraz daha ılınması için karıştırılmaya devam edilir.İyice kıvam alan muhallebi, şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine dökülür ve eşit bir şekilde yayılır.Son şeklini aldıktan sonra muhallebi dolapta dinlendirilmeye bırakılır. İyice dinlendikten ve soğuduktan sonra servis edilir.Ekmek tatlısı genelde üzerinden biraz zaman geçtikten sonra tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlı. Bu nedenle hemen değil, buzdobında dinlendikten ve etimekler şerbetle, muhallebi ile iyice kıvam aldıktan sonra çok daha lezzetli olacaktır.