Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kremalı mantar çorbası tarifi, et sote tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve güllaç tarifi var. Kremalı mantar çorbası malzemeler500 g kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin. Et sote malzemeleri1 paket kuşbaşı doğranmış et (400 gr)1 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı su2-3 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 adet domates2 adet yeşil biberET SOTE YAPILIŞIKuşbaşı etinizi 1 bardak sıcak suda kısık ateşte pişirin.Ayrı bir tavada sıvıyağına küp küp doğradığınız domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurun. Sonrasında üstüne kırmızı biber de ekleyerek karışımı hazır hâle getirin.Pişen etleri tuz ile birlikte karışıma ekleyerek karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu da azar azar dökerek etlerin sosu çektiğinden emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. Servis ettikten sonra iftarda afiyetle tüketin! Sebzeli pirinç pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.Kızan yağın içerisine tel şehriye ekleyin. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçleri koyun ve 1 - 2 dakika kavurun. (Opsiyoneldir, tel şehriye olması zorunlu değildir)Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısırı ekleyin.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu ekleyerek tuzu atın ve iyice karıştırın.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirin. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.Sonrasında servis edip tüketebilirsiniz. Güllaç tatlısı malzemeler14 adet güllaç yaprağı7 su bardağı süt1 su bardağı toz şekerÇeyrek çay bardağı yenebilir gül suyu1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi / 1 su bardağı ince çekilmiş fındık veya Antep fıstığıÜzeri için2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı veya 1 kase iri dövülmüş fındıkGÜLLAÇ TATLISI YAPILIŞIGüllacın yapımı için öncelikle sütü derin bir tencereye alarak kaynatın. 5 dakika kadar kaynamaya bıraktığınız süte toz şekeri ekleyin.Şekerle karıştırılmış sütü ocaktan alın ve karıştırarak toz şekerin iyice erimesini sağlayın. Son olarak; gül suyunu ilave edin.Ilınması için 2- 3 dakika kadar bekletin.Güllaç yapraklarını tepsinizin ölçüsüne göre büyük parçalar halinde kırın. Sonrasında tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın.Kaynatarak hazırlamış olduğunuz ve dinlenmeye bıraktığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın.İnce çekilmiş ceviz içi veya fıstığı güllaç yapraklarını yerleştirdikçe aralara serpin. Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tek tek tekrarlayın.İşlem sonrasında elinizde fazla kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde yavaşça dökün ve her bir yaprağın nemlendiğinden, sütü emdiğinden emin olun. Sonrasında güllacınızı 2 saat dolapta dinlendirin ve servis edin.