Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tel şehriye çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvıyağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın. Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ TATLISI YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır.Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.