'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (29 Ocak 2025)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, pirinçli soğan dolması tarifi, piyaz tarifi ve tiramisu tarifleri.
![BUGÜN NE PİŞİRSEM DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6799c788b26cd71652e5b87b.jpg)
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak un çorbası tarifi, pirinçli soğan dolması tarifi, piyaz tarifi ve tiramisu tarifi var.
![UN ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6799c7afb26cd71652e5b87f.jpg)
UN ÇORBASI TARİFİ
Un çorbası malzemeler:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 su bardağından biraz az
4 su bardağı su
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
UN ÇORBASI YAPILIŞI
Tereyağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.
Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin.
Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur.
![PİRİNÇLİ SOĞAN DOLMASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6799c7bfb26cd71652e5b882.jpg)
PİRİNÇLİ SOĞAN DOLMASI TARİFİ
Pirinçli soğan dolması malzemeler
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 - 2 demet dereotu
PİRİNÇLİ SOĞAN DOLMASI YAPILIŞI
Bir tavada yağı kızdırıp pirinçleri kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun.
Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ekleyip çekene kadar kaynatın.
Soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. İçlerine hazırlamış olduğunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin.
Dolmaların üzerine kaşar peynir rendesi serpip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırınlayın. Afiyet olsun!
![PİYAZ TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6799c7c6b26cd71652e5b885.jpg)
PİYAZ TARİFİ
Piyaz malzemeler
1,5 su bardağı haşlanmış fasulye
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Piyaz sosu için:
Yarım limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı sirke
Tuz
PİYAZ YAPILIŞI
Haşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın.
Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın.
Fasulyeye sırasıyla soğanı ekleyip karıştırın. Daha sonra domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın.
Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin.
Tuzu ekleyip servis edin. Afiyet olsun!
![TİRAMİSU TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6799c7e6b26cd71652e5b887.jpg)
TİRAMİSU TARİFİ
Tiramisu malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilin
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Tiramisu muhallebisi için;
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 kaşık tepeleme un
2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı labne (100 gr)
Tiramisu üzeri için;
Kakao
TİRAMİSU TARİFİ YAPILIŞI
Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış unlanmış turta kalıbına dökülür. 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.
Muhallebi için labne hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenip çırpılır.
Kek fırından çıkınca ılık suyla eritilmiş kahveli suyla ıslatılır.
Üzerine muhallebi dökülür ve kakao elenerek süslenir. Afiyet olsun!