Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, sebzeli tencere kebabı tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi, çiroz tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Sebzeli tencere kebabı malzemeler600 gram yağsız dana kuşbaşı1 küçük boy kuru soğan2 orta boy havuç2 orta boy patates2 kapya biber2 yeşil biber5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 domates rendesi1 tatlı kaşığının ucuyla salça3 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuzSEBZELİ TENCERE KEBABI YAPILIŞIEtleri yıkayıp süzdürerek tencereye alın.Kendi suyunda kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Yağını ilave edip biraz kavurun.Piyaz şeklinde doğranmış soğanları ilave edin.Biraz da öyle kavurduktan sonra salçasını ekleyin.Küp küp doğranmış patatesleri, yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ve julyen doğranmış biberleri ilave edin.Domates sosunu da ekledikten sonra 1 çay bardağına yakın kaynar su ekleyin.Kaynadıktan sonra altını kısarak sebzelerin buharında hafif suyunu çekene kadar yemeği pişirin.Tuz ve karabiberini de ekleyip bir taşım kaynatarak altını kapatın. Maş fasulyesi salatası malzemelerYarım kilo maş fasulyesi1 demet taze soğan1 demet maydanoz2 dolmalık kırmızı biber3 diş sarımsak1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içiYarım çay bardağı kabak çekirdeği içi1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı sumak3 çorba kaşığı sızma zeytin yağıTuz1 limonun suyu1 tatlı kaşığı sirkeMAŞ FASULYESİ SALATASI YAPILIŞIÖncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte diri kıvamda haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın. Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın.Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın. Maş fasulyesini derin bir kaseye alın. Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın. Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın. Çiroz malzemeler1 su bardağı unYarım su bardağı su2 küçük boy yumurta2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuz1,5 su bardağı ayçiçeği yağı1 su bardağı toz şeker90 gram bitter çikolataÇİROZ YAPILIŞITereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin. İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin. Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun.Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağaistediğiniz uzunlukta sıkın.İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız tatlıları şekere buladıktan sonra bu çikolataya bandırın ve servis edin.