YALANCI KELLE PAÇA ÇORBASI
MALZEMELER
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
400-500 gram et (tahminen) buzlukta olanı çıkardım çünkü
1 çorba kasesi yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
NASIL YAPILIR?
İlk önce, etimizi bol su ile haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra, eti küçük küçük didiyoruz ve suyunu da süzgeçten geçiriyoruz, içinde kemik parçası kalmasın diye.
Tencereye bir miktar koyup, unu kavuruyoruz.
Unun rengi dönünce, sarımsağı rendeleyip beraber kavuruyoruz.
Et suyunu katıp, kaynatıyoruz.
Bir kenarda, yoğurt ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurdu ılıklaştırıyoruz.
Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı çorbamıza katıyoruz.
Bir miktar kaynadıktan sonra, didiklediğimiz etleri ilave ediyoruz.
Bir süre daha kaynadıktan sonra, çorbamız hazır.
Servis esnasında, limon ve sirke isteğe bağlı eklenir.