Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size kremalı mantar çorbası tarifi, bezelye yemeği tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 g kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin. Bezelye yemeği malzemeler2 büyük boy patates1 büyük boy havuç1 kilo ayıklanmış bezelye2 küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası2,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber2,5 su bardağı sıcak suSıvı yağBEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞITencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur.Patates ve havuçlar küp küp doğranır. Soğan kavrulduğunda salça eklenir.1 - 2 dakika salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir.Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir.Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin. Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun. Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın.Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin. Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Yalancı tavuk göğsü malzemeler125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)1 su bardağı un1,5 su bardağı şeker1 litre süt1 paket vanilyaYALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞIUn yağla pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.