FIRINDA TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
5-6 adet tavuk incik
3 adet patates
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
3 diș sarımsak
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı su
NASIL YAPILIR?
Tavukların derilerini sıyıralım ,biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim .
Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim .
Fırın kabına tavukları, sebzeleri ,yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
Ardından baharatlarını ,tuzunu ekleyip karıştıralım .
Sebzelerin üzerine gezdirelim. Elimizle karıştıralım.
Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
İnmeye yakın yağlı kağıdı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.