Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, hünkar beğendi tarifi, biber dolması tarifi ve yaz pastası tarifi var. Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Hünkar beğendi malzemelerEtli kısmı için:4 dolu yemek kaşığı (100 ml) yağ2 adet soğan1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti2 diş sarımsak1 adet dolmalık biber2 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası3 tutam tuz1 tutam karabiber3 bardak suBeğendi kısmı için:1 çay bardağı (100 ml) yağ3 yemek kaşığı tepeleme un1,5 kg bostan patlıcanı1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri1 tutam tuz1 tutam rende muskat2,5 bardak ılık sütHÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞIİlk olarak sarımsakları ince ince kıyın ve biberleri irice kesin.Ardından soğanları küp küp doğrayın ve tavanın içerisinde yağı öldürünceye kadar döndürün.Soğanların üzerine etleri ilave edin.Orta ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.Önce sarımsakları, sonra irice doğradığınız biberleri tencereye ekleyin.Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın, suyunu çeken etin üzerine ekleyin.Domates salçası, tuz, karabiber ve 3 bardak suyu da tencereye ilave edin ve iyice karıştırıp kaynadıktan sonra altını kısın.Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin.Beğendi kısmı için; tencereye yağı ve unu ekleyip, ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.Patlıcanları kürdan ile delin ve direkt ateş üzerinde pişirin.Dışı iyice pişen patlıcanları, kabuklarını soyduktan sonra tenceredeki unlu karışıma atın.Tencerenin altını tekrar yakın, ağır ateşte karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin.Kaşarı, tuzu, rende muskatı ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın.Son olarak kenarda dinlenmeye bırakın.Servis tabağına önce beğendiyi, daha sonra etleri koyun. Biber dolması malzemeler15-16 adet orta boy dolmalık biber2 orta boy kuru soğan150 gram kıyma2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı salçaPul biberKarabiberTuzMaydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağDolmaların ağız kısmını kapatmak için:1 adet domatesSosu için:1 yemek kaşığı salçaSıcak suBİBER DOLMASI YAPILIŞIBiberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Yaz pastası malzemeler150-200 g çırpılmış soğuk krem şanti3 adet kağıt helvaTaze çilek veya tercih edilen meyveKrema için500 ml süt5 adet yumurta sarısı1 dolu tatlı kaşığı un1 dolu tatlı kaşığı nişasta100 g seker1 paket vanilya1 adet limon kabuğu rendesiSüslemek içinTaze naneMini külahlarÇITIR ÇITIR YAZ PASTASI YAPILIŞIKrema için sütü bir tencereye alarak ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta beyazlayana kadar çırpın.Süt kaynamaya başlayacak gibi olduğunda bir miktarını yumurta ve şeker karışımına ekleyerek çırptıktan sonra tencereye geri koyun ve vanilya ile limon rendesini ilave edin.Sürekli çırparak kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra yine çırparak 1 dakika kadar pişirin. Son olarak üzerine yapışacak şekilde yağlı kağıt koyarak soğumaya bırakın.Soğuyan kremaya soğuk krem şantiyi çırparak karıştırın ve sıkma torbasına alın.Servis tabağına ilk kağıt helvayı koyun ve üzerine kremayı çiçek çiçek sıktıktan sonra çilekleri dizin. Aynı işlemi tekrarlayarak 2 katlı pastayı tamamlayın.En üst kata krema sıktıktan sonra kullandığınız meyveyi dilimleyerek dizin. Boşluk kalan kısımları taze nane ve mini külahlar ile süsleyerek servis edin.