Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yarma çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, patates tava tarifi, sürprizli kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yarma çorbası malzemeler1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)2 yemek kaşığı un1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)1/2 su bardağı yoğurt1 adet yumurta sarısı5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzYarma çorbası üzeri İçin2,5 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneYARMA ÇORBA YAPILIŞIDerin bir tencereye 1 su bardağı su dökün.Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın.Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın.Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin.Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin. Körili tavuklu pilav malzemeler2 küp tavuk suyu bulyon2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı ayçiçek yağı200 gram tavuk göğsü1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı zerdeçal2 adet havuçKÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞIGeniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyon 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Patates tava malzemelerYarım kilogram tavuk göğsü3 adet yeşil biber3 adet kırmızı biber6 adet orta boy patates10 diş sarımsak6 adet orta boy domates10-15 adet minik boy soğan1 yemek kaşığı salça1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberPATATES TAVA YAPILIŞIPatatesler ve domatesler soyulup, doğranır.Biber doğranır, soğanlar ve sarımsaklar soyulur.Tavuklar yıkanır ve kuşbaşı doğranır.Hepsi büyük bir kaba konur ve üzerine yağ, salça, pul biber, karabiber, tuz eklenir.Sarımsaklardan 3-4 tanesi dövülüp, malzemelerin üzerine eklenir ve hepsi karıştırılır.Fırın kabına alınır, üzerine 2 su bardağı su eklenir.200 derece fırında, 45-60 dakika pişirilir. Sürprizli kek malzemelerKek için;3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakao2 su bardağı unİç dolgusu için;2 yumurta akı3 yemek kaşığı süt1 çay bardağı pudra şekeri1 su bardağı Hindistan ceviziSÜRPRİZLİ KEK YAPILIŞISürprizli kek iç dolgusu için; bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve yuvarlak toplar halinde tepside bekletin.Keki için; yumurta ve şekeri iyice çırpın.Süt, sıvı yağ, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.Yağlanmış kek kalıbına kek karışımının yarısını dökün.Hazırladığınız Hindistan cevizi toplarını aralıklarla kek hamurunun içine yerleştirin.Son kalan kek karışımını da üzerine döktükten sonra 180 derecelik fırında pişirin.