Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, misket köfteli sebze kebabı tarifi, nohutlu şehriye pilavı salatası tarifi ve tulumba tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.Sıcak servis edin. Misket köfteli sebze kebabı malzemeler250 gram kıymaPatatesPatlıcanYeşil biberDomatesSoğanSarımsakKarabiberNaneKimyonEkmek içiTuzBiber sosSıvı yağMİSKET KÖFTELİ SEBZE KEBABI YAPILIŞIÖnce köfteleri hazırlayarak başlayın. Kıyma, ekmek içi, kimyon, nane, karabiberi bir kaba alın.Üzerine Sarımsak ve soğanı rendeleyin.Köfte harcını iyice karıştırın ve misket halinde yuvarlayın.Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir süre tuzlu soğuk suda bekletin.Patatesleri küp küp doğrayın ve kızmış yağda hafif kızartın.Patlıcanları kızmış yağda hafif kızartın.Biberleri kızmış yağda hafif kızartın.Domatesleri hafif kızartın.Kızarmış bütün sebzeleri bir borcama alın.Üzerine hafif kızarmış misket köfteleri ekleyin.Biber sos, sıvı yağ ve tuzu borcamın üzerine gezdirin önceden ısınmış 160 derecelik fırında iyice pişene kadar pişirin. Nohutlu şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye (200 ml bardakla)3 su bardağı kaynar su1 su bardağı haşlanmış̧ nohut 250 ml1 adet iri kuru soğan2 adet iri kırmızı kapya biberi50 gram tereyağı5 -6 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı acı pul biber1,5 tatlı kaşığı tuz ve tavuk bulyonNOHUTLU ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞITencereyi ocağa alıp içine yağlarını ekleyin.Şehriye katıp sürekli karıştırarak biraz renk değiştirene dek kavurun.Renk almaya başlarken içine; orta irilikte küpler halinde doğranmış biber ve soğanı ekleyin.Karıştırarak 2 dakika şehriyeleri yakmadan güzelce renk alana kadar hep beraber kavurun.Daha sonra haşlanmış nohut, pul biber ve tuzunu ekleyelim kaynar suyunu yada varsa tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin. Tulumba tatlısı malzemelerHamuru için:2 su bardağı su2,5 su bardağı un1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı toz şekerYarım çay kaşığı tuz3 adet yumurta3 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı limon suyuŞerbeti için:3 su bardağı şeker3 su bardağı su2 yemek kaşığı limon suyuKızartmak için:Ayçiçeği yağıTULUMBA TATLISI YAPILIŞITatlınızın şerbetiyle işe başlayın.Şeker ve suyu bir tencerede pişirip kaynamaya başlayınca altını kısın.Kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin.İçine limon suyunu da ilave edin ve ılınmaya bırakın.Şerbeti oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve iyice soğutun.Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın.Unu eleyip kaynayan karışıma ilave edin.Tahta kaşıkla iyice karıştırın ve altını kısın. 4-5 dakika da kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.Hamuru oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirip içine teker teker yumurtaları ekleyin.Yumurtaları mikser yardımıyla hamura iyice yedirdikten sonra limon suyu ve irmiği de ilave edin ve yeniden 5 dakika kadar mikserle karıştırın.Sıvı yağı tencerenize alıp hamurdan soğuk yağa krema sıkma torbası ve yıldız uçla parçalar sıkın ve altını kısık ateşte açın.Nar gibi kızaran tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 2-3 dakika bekletin.Kevgir yardımıyla şerbetten aldığınız tatlılarınızı servis tabağına aktarıp servis edin.