Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak süzme mercimek çorbası tarifi, et sote tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve revani tarifi.
Kuşbaşı etinizi 1 bardak sıcak suda kısık ateşte pişirin.
Ayrı bir tavada sıvıyağına küp küp doğradığınız domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurun. Sonrasında üstüne kırmızı biber de ekleyerek karışımı hazır hâle getirin.
Pişen etleri tuz ile birlikte karışıma ekleyerek karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu da azar azar dökerek etlerin sosu çektiğinden emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. Servis ettikten sonra afiyetle tüketin!
5
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Tuz
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)
Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Afiyet olsun!
6
REVANİ TARİFİ
Revani tatlısı malzemeler
Revani keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
REVANİ YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak iyice çırpın.
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyip çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek iyice karıştırın.