Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası tarifi, biber dolması tarifi, semizotu salatası tarifi ve kakaolu puding tarifi var. MALZEMELER1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması açısından;Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.Mis kokulu yayla çorbamız servise hazır. Biber dolamsı malzemelerYarım kg dolmalık biberHer biber için 1 yemek kaşığı pirinç1 adet soğan1 yemek kaşığı salçaMaydanoz2-3 adet domatesKarabiberTuzNaneSıvı yağZeytinyağıBİBER DOLMASI YAPILIŞIDolmalık biberlerimizi temizleyelim.Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.İçini yemek harcında kullanabiliriz.Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim. MALZEMELER1 demet semizotu,1 küçük baş soğan,2 adet domates,2 adet salatalık2 yemek kaşığı zeytinyağ,1 limonun suyu suyu,Tuz.SEMİZOTU SALATASI YAPILIŞISemizotlarını yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırın,Semizotu yapraklarını bir kaseye alınDomatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp semizotuna ekleyin.Soğanı ince uzun kıyıp ekleyin,Üzerine zeytinyağ, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın. MALZEMELER1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao2 dolu yemek kaşığı un2 dolu yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDİNG YAPILIŞIUygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.Kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak, mikserle bir kaç dakika çırpalım. Burada tel çırpıcı da kullanabilirsiniz ancak mikser ile kıvamı daha güzel olacaktır.Hazır olan pudingi kepçe yardımı ile kaselere aktaralım. Ben kullandığım kaseler ile 4 kase elde ettim.Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.Güzelce dinlenen ve soğuyan pudinglerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.