Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası, karnıyarık tarifi, kuru dolma tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Karnıyarık malzemeler4 tane patlıcan1 kase kıyma1 kaşık salça1 soğan1 domates2 sivri biberKimyonKarabiberTuzSıvı yağKARNIYARIK YAPILIŞIPatlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur.Enine ve boyuna bölerek 4 parçaya ayrılır. Bol yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar tepsiye dizilir.İç harcı hazırlamak için kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun.Tepsideki patlıcanların içini doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun.1 bardak salçalı suyu üzerine döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kuru dolma malzemeler12 adet kuru patlıcan12 adet kuru biberEtli kemik 2 / 3 parçaİç malzemesi:500 gr orta yağlı kıyma3 adet kuru soğan400 gr pirinç1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızıbiber7 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı nar ekşisi1 çay kaşığı limon tuzu yada yarım limon suyuTuzSos malzemesi:2-3 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı1,5-2 su bardağı sıcak suKURU DOLMA YAPILIŞIGeniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.Kaynayan suyun içine kurutulmuş patlıcan ve biberi atın.1-2 dakika yani patlıcan ve biber yumuşayınca kadar haşlayın.Kuru malzeme yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.Malzemeleriniz soğuyunca süzün.Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yarım saat kadar ılık suda bekleterek süzün.Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve ağızlarını sıkarak yapıştırın.Tencerenizin altına sıyırılmış kemikleri üzerine de kuru dolmaları dizin.Tereyağını eritin domates salçası, biber salçası, toz şekeri tereyağında kavurun ve sıcak suyu ilave edin.Hazırladığınız sosu dolmanın üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat önce orta sonra da kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır.Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.