Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak közlenmiş domates çorbası tarifi, fırında tavuklu pilav tarifi, şakşuka tarifi, narlı roka salatası tarifi ve elmalı rulo pasta tarifi ve yılbaşına özel bir sofra hazırlamak isteyenler için özel yılbaşı menüsü listeleri... Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı közlenmiş domates çorbası tarifi, fırında tavuklu pilav tarifi, şakşuka tarifi ve elmalı rulo pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Közlenmiş domates çorbası malzemeler3 adet orta boy domates5-6 diş sarımsak6 dal taze kekikZeytinyağıTuzKarabiber750 ml tavuk suyu1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı unKÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIDomatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın.Üzerlerine birer dal kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ayırın.Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin. 700 gr tavuk baget ya da but3 su bardağı pirinç6 su bardağı tavuk suyu1 yemek kaşığı domates salçası100 gram tereyağıTuzKarabiberKırmızı toz biber Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin. Şakşuka malzemeler1 adet patlıcan1 adet kabak1 adet patates3 adet sivri biberSıvı yağŞakşuka sosu için:2 adet domates1 adet kuru soğan2 adet sivri biber1 kahve fincanı zeytinyağı3 yemek kaşığı sirke1 adet küp şeker3 diş sarımsakYarım çay bardağı ceviz TuzKarabiberFesleğenŞAKŞUKA YAPILIŞIPatlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya alın. 20-30 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzüp patlıcanları kurulayın. Patates ve kabakları da küp küp doğrayın. Sivri biberleri de 1-1,5 santimetre uzunluğunda doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyup güzelce kızdırın. Önce patatesleri, sonra kabakları, sonra patlıcanları, son olarak da biberleri kızartın. Malzemeleri bir kasede karıştırın. Bu esnada sos için yağı tavada ısıtın. İnce ince kıydığınız kuru soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip kavurun. Domatesleri rendeleyin. Şeker, tuz, karabiber, fesleğen ve sirkeyle birlikte tavaya ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. Son olarak içine arzu ederseniz ince dövdüğünüz cevizi ekleyip karıştırın. Malzemeleri kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Sofranıza yılbaşının renklerini katmak isterseniz, narlı roka salatası ile misafirlerinizin hem gözlerine hem de midesine hitap edebilirsiniz.MALZEMELER2 demet roka2 yemek kaşığı nar tanesi2-3 yemek kaşığı lor peyniri (veya beyaz peynir)Az tuzYarım limon1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 demet rokayı iyice yıkayın.Ardından elinizle küçük küçük koparıp bir kaseye koyun.Üzerine 2-3 yemek kaşığı lor ve 2 yemek kaşığı nar tanesi, az tuz, limon ve zeytinyağı ekleyerek servis edin. Dilerseniz narlı roka salatanıza lor yerine beyaz peynir de katabilirsiniz. Elmalı rulo pasta malzemelerElmalı harç için:6 elma1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz1 tatlı kaşığı tarçınKeki için:3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı süt1 paket hamur kabartma tozu1 paket vanilya1,5-2 su bardağı unELMALI RULO PASTA YAPILIŞIÖncelikle harcı hazırlayın. Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine toz şekeri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatıp cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve elmalı harcı ince tabaka halinde yayın. O bir kenarda beklerken hamuru yapın.Keki için yumurta ile şekeri güzelce çırpın.Sütü ekleyin ve biraz karıştırıp peşine hamur kabartma tozu, vanilyayı ekleyin.Daha sonra unu ekleyin ve hamuru elmalı harcın üzerine yayın.180 derecede alt üst ayarda kontrollü şekilde pişirin. Pişen pastanın sıcaklığı geçmeden başka bir yağlı kağıt üzerine alın ve ters çevirin. Üstte kalan elmalı tarafın yağlı kağıdını sıyırın.Pastayı alttaki yağlı kağıt yardımıyla sıkı şekilde rulo biçiminde sarın.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin, dilimleyip servis edin. Bugün, sevdikleriniz için özel bir yılbaşı sofrası hazırlamak istiyorsanız, sizler için alternatif tarif önerilerimizi de aşağıda haberlerde görebilirsiniz:YILBAŞI SOFRALARI İÇİN MENÜ ÖNERİLERİJamie Oliver'dan yılbaşı hindisi tarifi ve yılbaşı sofrası önerileriMichelin yıldızlı ünlü şef Gordon Ramsey'den yılbaşı hindisi tarifiYılbaşı sofralarına özel: Portakallı ördek nasıl yapılır? Portakallı pekin ördeği tarifi, malzemeleri, yapılışıYılbaşı yemek menüsü! Yeni yıl sofralarına özel 8 farklı tarif...Yılbaşı sofralarını ziyafete çevirecek 3 tarifYılbaşı sofralarına lezzet katacak 6 meze tarifiGingerbread cookie nasıl yapılır? Gingerbread cookie tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktasıAlternatif tatlı: Muhallebili balkabağı pastasıBalkabaklı tatlı ekmek nasıl yapılır? Balkabaklı ekmek tarifi, malzemeleri, yapılışıYılbaşı yemekleri ve tarifleri... Yılbaşında hangi yemekler yenir?