Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı bal kabağı çorbası tarifi, piliç Topkapı tarifi, karnabahar graten tarifi ve rulo pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Bal kabağı çorbası malzemeler2 su bardağı bal kabağı püresi2 su bardağı süt2 adet küçük kuru soğan2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzBAL KABAĞI ÇORBASI YAPILIŞIKüçük küçük kesilmiş soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Daha önce haşlayarak püre haline getirdiğiniz püreye, tuz ve karabiberi ilave edin. 2 su bardağı sütü karışıma yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan 5-10 dakika sonra ocağı kapatabilirsiniz. Piliç Topkapı malzemeler4 adet kemiksiz tavuk kalçaYarım çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuzİç harcı için:1 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 yemek kaşığı kuş üzümü1 adet kuru soğan1 çay kaşığı yenibahar1 çay kaşığı karabiber1 su bardağı sıcak su2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuzSosu için:1 çay bardağı suYarım çay bardağı zeytinyağıYarım yemek kaşığı domates salçasıPİLİÇ TOPKAPI YAPILIŞITavukların kemiklerini çıkarıp eti inceltin.Tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın.Üzerini streç filmle kapatıp tavukları yarım saat bu sosta dinlendirin.Bu esnada pirinci 15 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra süzüp bol suyla yıkayın.Soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağını tencerede kızdırıp fıstıkları yağda kavurun.Fıstıklara soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinçleri de ilave edip birkaç dakika daha kavurun.Baharatları ve sıcak suyu da ilave edin.Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.Marine ettiğiniz tavukların içine hazırladığınız pilavı sıkıca sarıp kürdanla ağzını kapatın.Tavukları fırın kabına dizin.Sos malzemelerini karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin.Yarım saat kadar pişirdiğiniz tavukları fırından alıp sıcak servis edin. Karnabahar graten malzemeler1 adet küçük boy karnabahar1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 adet yumurta3 yemek kaşığı sıvıyağ3 su bardağı süt2 yemek kaşığı unKarabiberTuzKARNABAHAR GRATEN YAPILIŞIKarnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin. Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin. Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Rulo pasta malzemelerKeki için:4 adet yumurta1 su bardak şeker1 çay bardağı ılık su1, 5 bardak un1 paket vanilya1 paket kabartma tozuPastacı kreması için:3 su bardağı süt4 yemek kaşığı tepeleme un3 yemek kaşığı mısır nişastası2 adet yumurta sarısı1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı margarin1 paket vanilyaDışı için:1 poşet krem şantiRULO PASTA YAPILIŞIYumurtalar derince bir kaba alıp 3 dakika çırpın. Şekeri ilave edip krema kıvama ulaşana dek yüksek devirde 7 dakika daha çırpın. Ilık suyu ilave edin. Düşük hızda çırparak elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip kek hamurunu elde edin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayarak dökün. Önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika kontrollü pişirilip ilk sıcağı çıkınca 2. yağlı kâğıdı üzerine serip rulo şeklinde sarın.Kreması için; sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm malzeme ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıp, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirin. Margarini ve vanilyası eklenip karıştırın. Dinlenen pandispanya yavaşça açılıp kremasını iyice içine yayıp tekrar sarın. Son olarak şantiyle kaplayın. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.