Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda yoğurt çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, bademli pilav tarifi ve sultan sarması tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurt çorbası malzemeler4 yemek kaşığı pirinç1 yemek kaşığı un1,5 su bardağı yoğurt3,5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzYoğurt çorbası üzeri için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneYOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIOrta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin. Fırında tavuk but malzemeler4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biber, kekik, kimyon, karabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağıFIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞISoğanı ve sarımsağı rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Ardından zeytinyağı ve baharatları da ekleyip harmanlayın.Tavukların fazla derilerini temizleyin.Üzerine içinin de iyi pişmesi için çizikler atın.Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice yedirin.Fırın tepsinize tavukları yerleştirin ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.Pişirme ipucuTavukları geceden veya 2 saat önceden sosa bulayıp bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Bademli pilav malzemeler1 avuç kadar çiğ badem2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak suMaydanoz2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağıTuzBADEMLİ PİLAV YAPILIŞIBademleri kaynar suyun içinde 10 – 15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz.Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz.Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz.Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz.Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Servis ederken kasenin dibine bademleri koyup üzerine pilav ekleyip tabağa kaseyi yapıştırıp ters çevirebilirsiniz.Sunumu için oldukça şık duruyor.Üzerini pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Sultan sarması malzemeler1 litre süt1,5 su bardağı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilyaİç dolgusu için:2 paket krem şanti2 su bardağı soğuk sütDışı için:2 su bardağı Hindistan ceviziSULTAN SARMASI YAPILIŞIUn, şeker ve kakaoyu geniş bir tencereye alıp karıştırın.Karışımı orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.Pürüzsün bir kıvam alması için de 5 dakika mikserle çırpın.Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın.Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde yayın.Muhallebinizi 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını sağlayın.Süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın.Tekrar buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra dikdörtgen parçalar halinde kesin.Daha sonra dilimleri bir spatula yardımıyla rulo şeklinde sarıp servis edebilirsiniz.