Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mısır çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, sebzeli pilav tarifi ve ağlayan kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır çorbası malzemeler500 g dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Yeşil mercimek malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek3 kaşık sıvı yağ1, 5 kaşık salça1, 5 su bardağı kaynar su2 adet orta boy soğan1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biberTuzYEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YAPILIŞIYeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır.Haşlanan mercimekler süzülür.Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.Kavrulan soğanlara salça eklenir.Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir.Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Ağlayan ıslak kek malzemeler4 adet yumurta2 yemek kaşığı süt1,5 su bardağı un1 su bardağı şeker1 çay bardağı kakao1 yemek kaşığı sıvı yağÜzeri için:1 paket krem şanti1 paket çikolata sosu2 su bardağı sütKeki ıslatmak için:2 su bardağı sütAĞLAYAN ISLAK KEK YAPILIŞIBir kasede şeker yumurtayı çırpın.Süt, un, sıvı yağ, kakao ve en son kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.Kek hamurunu, yağlanmış fırın tepsisine dökün ve fırına verin.Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Diğer taraftan da krem şantiyi hazırlayın.Kek soğuyunca önce sütle ıslatın.Ardından krem şantiyi sürün.Üzerine de bol miktarda çikolata sosu ekleyin.Dilerseniz çikolata sosunun üzerine iri çekilmiş fındık serpebilirsiniz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.