PİDE TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
5-6 bardak un
Kıymalı pide iç harcı için malzemeler:
1 kilo dana kıyması (300 gr kuzu da karıştırdım ben)
2 adet soğan
3 adet kabukları soyulmuş domates
yarım demet maydanoz
Sivri biber ( iki adet )
1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
NASIL YAPILIR?
Önce kıymalı içimizi hazırlayalım.
Pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli unsurlar var birincisi iç malzemelerinizi ayrı ayrı robotton geçirin, eğer robotunuz yoksa, çok ince şekilde doğramanız lazım.
Ben önce soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim.
Maydanozu robottan geçirmeyin çok kötü bir yeşil renk salıyor.
Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın.
Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz.
Üzerini kapatın, dinlenmeye bırakın.
Hamuru için su, maya ve şekeri karıştırın.
İki dakika maya kabarana kadar bekleyin.
Geri kalan bütün malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
Açma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Biz portakal boyutunda tuttuk büyüklüklerini.
Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya içinizi dökün.
Tutması için bastırın.
Eğer içiniz kuru gibi düşünüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde bastırabilirsiniz.
Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan birleştirin.
Yağlı kağıda dizin.
Önceden ısıtılmış fırına 250 derece üzeri kızara kadar pişirin.
Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün.