Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mantılı yoğurt çorbası tarifi, ıspanaklı tavuk göğsü tarifi, sebzeli pilav tarifi ve kakaolu puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mantılı yoğurt çorbası malzemelerÇorba için:1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı mantı1,5 su bardağı yoğurt1 yumurta su2 yemek kaşığı unYaklaşık 8 su bardağı kadar suÜzeri için:3 yemek kaşığı tereyağı2 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı pul biber2 diş sarımsakTuzMANTILI YOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak büyük bir tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın.Haşlanmış nohudu ve mantıyı ilave edip haşlayın.Geniş bir kaba yoğurdu, unu ve yumurtayı alın ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.Tenceredeki sıcak sudan bir kepçe yardımıyla azar azar alarak yoğurtlu karışıma ilave edin ve ilave ederken iyice çırpın.Yoğurdu bu şekilde ılıtın ki çorbaya dökünce kesilmesin.3 kepçe kadar suyu yavaş yavaş ilave edin ve nohut ve mantının olduğu tencereye yoğurdu çırpa çırpa ilave edin.Bu aşamadan sonra karıştırmayı asla kesmeyin.Küçük bir tavaya tereyağı ilave edin rendelenmiş sarımsağı ve kızarınca nane ve pulbiber ekleyin karıştırın.Çorbanın üzerine tereyağını gezdirin ve çorbayı karıştırın.En son çorbayı ocaktan aldıktan sonra damak zevkinize göre tuz ilave edin. Ispanaklı tavuk göğsü malzemeler1 kilo kadar tavuk göğsü500 gram ıspanak250 gram kadar beyaz peynirZerdeçalKöriZeytinyağıKekikKırmızı biberISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞITavuk göğsünü, zeytinyağı, zerdeçal, köri, kekik, karabiber ve tuzlu karışıma batırın.Üst üste konulup vakit varsa 1. 2 saat strec folyo sarıp kapta bekletin.Çok derin olmamak şartıyla enine 2 parmak arayla çizikler atın.Bir yandan ıspanağı kavurup suyunu süzün.İçine çökelek, beyaz peynir ya da lor gibi çabuk eriyen peynir rendesi koyun. 3-5 dakika kavurup ocaktan alınır.Ete atılan çizikleri ıspanaklı karışımla doldurun.Yağlı kağıt serili tepsi ile fırına verin. Ispanaklar sularını bırakabilirler.O halde yeni yağlı kağıt serin tepsiye diğer ini çöpe atın. iyice kızarana kadar pişirin.Çıkmadan 20 dakika öncesi kasar serpin ve eriyip kızarmasını bekleyin. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELI PILAVI YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Kakaolu puding malzemeler4 su bardağı süt2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)3 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 tatlı kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDING YAPILIŞIOrta boy tencere içerisine sütü alın. İçine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin.Güzelce çırpın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olup kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve hemen tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.İçinde tereyağını iyice eritip karıştırdıktan sonra sunum kaplarınıza ekleyin. Soğuk servis edin.