ŞERBETLİ BADEM TATLISI TARİFİ
Şerbetli badem tatlısı malzemeler
Şerbetli badem tatlısı hamuru için
- 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 + 1/4 su bardağı un
Şerbetli badem tatlısı süslemek için
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Şerbetli badem tatlısı şerbeti için
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 - 2 damla limon suyu
Şerbetli badem tatlısı üzeri için
ŞERBETLİ BADEM TATLISI YAPILIŞI
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
- Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın.
- Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin.
- Kaynayan şerbete limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğuması için kenara alın.
- Hamuru yapmak için bütün hamur malzemelerini bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmiş olacağız.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları şekil vererek tepsiye yerleştirin.
- Şekil verme işlemi bitince hamurların ortasına bıçağın tersiyle çok derin olmayacak şeklide yarıklar açın.
- 180 derece fırında tatlıların üstü kızarana kadar pişirin.
- Tatlıların üstü kızarınca 1 - 2 dakika bekletin ve başka tepsiye aktarın.
- Tatlılar sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyin.
- Şerbeti çekip soğuyan tatlıları süsleyip servis edebilirsiniz.