Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, kapuska yemeği tarifi, içli köfte tarifi ve keşkül tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Kapuska malzemeler1 kilogram lahana1 kaşık tereyağı1 kaşık sıvı yağ1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber3 su bardağı kaynar suKAPUSKA YAPILIŞITereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin.Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun.Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin.Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin.Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin. Malzemeler500 gr çiğ köftelik et5 su bardağı ince bulgur1 soğan2 yemek kaşığı kırmızı pul biberTuzKarabiberİç harcı için1 kg orta yağlı kıyma1 su bardağı ceviz içi4 orta boy soğanTuzKırmızı pul biberKızartmak içinZeytinyağıİÇLİ KÖFTE YAPILIŞIİç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın.Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın.Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın. Keşkül malzemeler5 su bardağı süt1 adet yumurta sarısı1,5 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı buğday nişastası5 yemek kaşığı toz badem2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan ceviziServisi için:2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem1 yemek kaşığı file Antep fıstığıKEŞKÜL YAPILIŞIYumurtaların sarısını beyazından ayırın.Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte alın.Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.Pişen keşkülün içine Hindistan cevizini ilave edin.Keşkülü kaselere paylaştırın.Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serpin.