Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, et sote tarifi, beğendi tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi var. Tavuk suyu çorbası malzemeler1 adet tavuk göğsü1 adet tavuk budu1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 çay bardağı tel şehriye1/2 çay kaşığı karabiberTAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun.Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin. Et sote malzemeler5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan500g kuşbaşı et2 adet domates4 adet sivri biberPul biberKarabiberKekikSıcak su (üzerini geçecek kadar)TuzET SOTE YAPILIŞITavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Beğendi malzemeler2 bostan patlıcan1 yemek kaşığı unYarım çay bardağı tereyağı1 su bardağı sütYarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniriKarabiberTuzBEĞENDİ YAPILIŞIBostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin.Unu bir sos tenceresine alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.Sütü azar azar ekleyip karıştırın.Patlıcanı ilave edin.Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın. Maş fasulyesi salatası malzemelerYarım kilo maş fasulyesi1 demet taze soğan1 demet maydanoz2 dolmalık kırmızı biber3 diş sarımsak1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içiYarım çay bardağı kabak çekirdeği içi1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı sumak3 çorba kaşığı sızma zeytin yağıTuz1 limonun suyu1 tatlı kaşığı sirkeMAŞ FASULYESİ SALATASI YAPILIŞIÖncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın.Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.Orta ateşte diri kıvamda haşlayın.Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın.Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın.Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın.Maş fasulyesini derin bir kaseye alın.Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın.Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın.