SARIMSAKLI PATATES PÜRESİ
Doğru kıvamıyla lezzetli bir patates püresi tarifi arıyorsanız veya patates püresi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Patates püresi tarifi, patates püresi nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Malzemeler
- 1 kilo patates
- 4 bardak süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Birkaç diş sarımsak
- Birkaç dal maydonoz
Patates püresi tarifi
- Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın.
- Çelik tencerede üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayana kadar tuz ekleyerek haşlayın.
- Patatesler yumuşayınca blenderdan geçirin ve püre haline getirin.
- İçine tereyağı, süt ekleyerek karıştırın.
- Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
- Birkaç dal maydanoz yaprağını çok ince olacak şekilde kıyın, sıcakken karıştırın.
- Bugünkü menümüzde et yemeği olduğu için püreye bir iki diş kadar sarımsak katmanız çok hafif aroması ile sofrayı daha da lezzetlendirecektir.
- Bunun için sarımsakları çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tavada çok az zeytinyağında kavurun ve püreniz henüz sıcakken iyice karıştırarak katabilirsiniz.
Püf noktası: Patates püresini sarımsaklı yapmak istediğinizde eğer hali hazırda bir fırın yemeği yapıyorsanız, sarımsakları bir folyoya içine bir yemek kaşığı zeytinyağı koyup fırının alt tepsisinde fırınlayabilirsiniz. Böylece sarımsaklar çok daha lezzetli olur.