Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, zeytinyağlı enginar tarifi, yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifi ve ağlayan kek var. Yayla çorbası malzemeleri1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Afiyet olsun! Zeytinyağlı enginar malzemeleri5 enginar150 gr arpacık soğan3 patates2 havuç2 çorba kaşığı un1.5 su bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz şeker1 limonun suyu1 su bardağı su1 demet dereotuTuzZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YAPILIŞIEnginarların alt kısımlarından 5 cm bırakarak kesin.Yaprak kısımlarını da 5 cm bırakarak kesin.Çanak yaprakları 1 cm bırakarak kesin.Saplarını körpe kısmına kadar kesin.Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.Temizlenmiş enginarları limonla ovun.Bir miktar suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın.Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.Havuçları temizleyip dörder parça halinde kesin. Verev şekilde doğrayın.Arpacık soğanları soyun.Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Enginarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin.Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyu ekleyin.Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Enginarları servis tabağına yerleştirin.Tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek döküp servis yapın. Afiyet olsun! Mercimekli bulgur pilavı malzemeleri2 çay bardağı yeşil mercimek1 çay bardağı zeytinyağı2 su bardağı bulgur3.5 su bardağı suTuzMERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI2 çay bardağı yeşil mercimeği haşlayın.O sırada 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 soğanı kavurun.Üzerine 2 su bardağı bulgur ekleyin ve onu da kavurun.Biraz kavrulunca 3.5 su bardağı su ve mercimekleri ekleyinkaynamaya bırakın, kapağını kapatın ve demlensin. Ağlayan kek malzemeleri4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan kek üzeri için:2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuAĞLAYAN KEK YAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!