Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak korili yayla çorbası tarifi, beşamel soslu tavuklu bohça kebabı, zeytinyağlı pırasa ve şerbetli yoğurt tatlısı tarifi. 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuzNane Su, zeytinyağı, tuz ve pirinçleri tencereye alın.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın suyu birlikte iyice çırpın.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin.Kaynayana kadar karıştırın.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra ocağın altını kapatın.Çorbayı kaselere alın.Ayrı bir yerde tereyağını kızdırın ve nane ile karıştırın.Kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirin.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. 2 parça tavuk göğsü1 adet soğan1 adet domates1adet patates1 adet havuç1 su bardağı bezelye1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber3 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet yufkaBeşamel sosu için:1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1,5 yemek kaşığı un1,5 su bardağı süt1 çay kaşığı tuzÜzeri için:Kaşar peyniri İlk olarak soğanları doğrayıp yağda kavurun.Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, bezelyeleri koyup karıştırın. Ardından domatesleri kesip ilave edin. Salça, tuz ve karabiberi koyup çok az su ilave edip 15 dk pişirin. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.Bu arada 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölüp derin bir kaseye hamurun bir parçasını yerleştirip içine harcı koyun.Güzelce kapatıp ters çevirip yağladığımız borcama koyun. Ardından beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya koyup unu ilave edin.Güzelce kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırıp tuzunu da koyun.Daha sonra borcamdaki hamurların üzerine güzelce yayın.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında beşamel sos kızarana kadar pişirn.Daha sonra üzerine kaşar peyniri bir süre daha fırınlayın. Kaşarlar eriyince fırından alın ve sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun. 4-5 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domates (Mevsiminde değilse, evde yapılmış domates konservesi kullanın)Yarım yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre)Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı Pırasaları temizleyin ve 1 cm eninde, baklava biçiminde halka halka doğrayın.Bol su ile yıkayarak suyunu süzdürün. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyun ve ince ince halka şeklinde doğrayn.Tencereye zeytinyağını alın ve havuçları zeytinyağına rengini verene kadar kavurun.(Eğer domates salçası kullanacaksanız önce salçayı zeytinyağı ile kavurun, ardından havuçları kavurun)Ardından pırasaları ekleyin. Bir iki kere karıştırın. Eğer ev yapımı domates salçanız varsa, domatesleri de üzerine ekleyin.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde birkaç dakika pişirin.Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin. (Mutlaka yıkayın. Nişastasından arındırmak gerekiyor)Son olarak tuzu ekleyin ve yemekle üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Su miktarını gerekirse sonradan ilave ederek de ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatın. Havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirin.Yemek piştikten sonra bir borcama alın ve ılınmasını sağlayın.Ilık-soğuk şekilde servis edin. 3 adet yumurta3 çay bardağı yoğurt3 çay bardağı un3 çay bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 paket vanilyaŞerbet malzemeleri:4 su bardağı şeker4 su bardağı suÇeyrek limon suyu Yumurtaları çırpma kabında şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin. Unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile karıştırın. Hafifçe yağlanmış ve biraz şeker serpiştirilmiş tepsiye hamuru boşaltın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tatlı hamurunu altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra hazırladığınız ve iyice soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökerek tepsinin üzerini örtün.