Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kremalı mantar çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı ve gül tatlısı tarifi var. Kremalı mantar çorbası malzemeler500 g kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun! İslim kebabı malzemeler3 adet patlıcan250 gram kıyma1 soğan1-2 dilim ekmek içi1 yumurtaTuzKarabiberKimyonNaneKekikDomatesKürdanSosu için;1-2 yemek kaşığı domates salçasıSuTuzİSLİM KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin.Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın.Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın.Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin.İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın.Afiyet olsun! Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.Tüm malzemeleri birlikte kavurun.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun! İki renkli gül tatlısı malzemelerİki renkli gül tatlısı hamuru için1/2 paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)1 su bardağı sıvı yağ1 yumurta2 yemek kaşığı irmik1/2 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 yemek kaşığı sirkeÇay kaşığı ucuyla tuzAldığı kadar un1 tepeleme yemek kaşığı kakaoİki renkli gül tatlısı şerbeti için:3 su bardağı şeker3 su bardağı su1/2 limon