YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ VE MALZEMELERİ
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ İÇİN MALZEMELER
- 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR?
- Un ve yağ pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.
- Islatılmış kaba dökülür.
- Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.
- Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.
- Dilerseniz sadece tarçın da dökebilirsiniz.