BUHARDA BULGURLU PAZI SARMASI TARİFİ
- Pazıları iyice yıkayın, sap kısımlarını ayırın.
- Yapraklarını sıcak suyun içine atın.
- Pazıları su kaynayana kadar haşlayın. Ortalama 1 dakika içinde haşlanacaktır.
- Kaynayan pazıyı yaprakların yeşilliğini kaybedip kararmaması için haşlandıktan sonra, tencereden alır almaz soğuk suya alın.
- Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Soğanların ve sarımsakların ince olması önemli çünkü pazı sarmasını buharda pişireceğiz.
- Soğanı, sarımsağı kıymayı, zeytinyağını, biber ve domates salçasını ve bulgur, limon ve baharatları ekleyip iç harcı yoğurun.
- Biber salçası miktarını acı eşiğinize göre ayarlayabilirsiniz. 1 kaşık veya 2 kaşık, dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz ancak biber salçasının domates salçasından fazla ölçüde olmaması gerekir. En fazla bire bir ölçüde olması makbuldur.
- Harcı iyice yoğurduktan sonra pazıları sarmaya başlayın.
- Sararken her yaprağın kalın yerlerini bıcağınızın tersi ile hafifçe ezin. Damar kısımlarını inceltin.
- Pazıyı buharda pişeceğiniz için yaprakların çok kalın olmaması gerekir. Bu nedenle yaprakların fazla kısımlarını alın.
- Daha iyi bir şekilde sarabilmek için yaprakların iki ucunu kesin. Ancak kestiğiniz kısımları ziyan etmeyin. Örneğin soğanla kavurarak lezzetli bir başka iç harç hazırlayabilirsiniz.
- Hazırladığınız sarmaları buharda pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Buharda bulgurlu pazı sarması yapmak istemezseniz, alternatif olarak poşe tavuk yapabilirsiniz. Tarifi hemen aşağıdaki ilgili haberde.