PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA TARİFİ
Portakallı tavuk pirzola malzemeler
- 4 tavuk pirzola
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım portakalın suyu
- Yarım limonun suyu
- 1 mandalinanın suyu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesi
- Tuz
Üzeri için
PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA YAPILIŞI
- Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin.
- Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.
- Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin.
- Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
- Üzerine birkaç dal kişniş ilave ederek, buğday salatası ile servis edin