Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı terbiyeli şehriye çorbası tarifi, püreli yahni tarifi, batırık tarifi ve borcam tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli şehriye çorbası malzemeler3 domates2 çarliston biber1 su bardağı arpa şehriye5 su bardağı su1 su bardağı domates suyu1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz15 gr tereyağıTuzKarabiberTerbiye için:1 yumurtanın sarısı1 çorba kaşığı limon suyuTERBİYELİ ŞEHİRYE ÇORBASI YAPILIŞIDomatesleri enine doğru ikiye kesip rendeleyin.Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın.Tereyağını tencerede eritip biberleri kavurun.Rendelenmiş domatesi ilave edip kavurma işlemine devam edin.Domates suyu ve sıcak suyu tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın.Son olarak arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbanın terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı ile limon suyunu iyice çırpın.Çorbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın.Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.5 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın.Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. PÜRELİ YAHNİ MALZEMELERİ600 gram et4 soğan7 diş sarımsak3 kaşık domates sos1 tatlı kaşığı biber salçasıKarabiberKimyon1 kaşık unPatates püresi için4 büyük boy patatesSüt1 kaşık tereyağı1 su bardağı kaşar peynir rendesiPÜRELİ YAHNİ YAPILIŞIÖncelikle püreyi yapmak için patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Patatesleri tencereye koyun ve üzerlerini geçene kadar süt ekleyin. (Patatesleri dilerseniz su ile de haşlayabilirsiniz ancak sütle daha lezzetli ve pürüzsüz olur)Bu sırada kuşbaşından daha küçük doğranmış etleri düdüklü tencereye alın.1.5 su bardağı su ekleyin. Tuzu koyun ve 40 dakika pişirmeye bırakın.Pişen etlerin suyunu süzüp kalan suyu kenara ayırın. Pişen etlere düdüklü tencere içinde 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Soğanları iri iri doğrayıp içine ekleyin. İyice kavurun. Sarımsakları ekleyin bir iki tur çevirin. 1 Kaşık un ekleyip kavurmaya devam edin. Domates sosu ve biber salçasını ekleyip kavurun.Kenara ayırdığınız et suyunu ekleyin. Baharatları ilave edin. Kısık ateşte 20 - 30 dakika pişirin. Süt ile kaynayan püreyi ocaktan alın. Fazla sütü süzün.Tencere içerisinde pişen patatesi ezin.Tereyağı ve kaşarı ekleyip iyice karıştırın. Düz bir tabağa önce püreyi ardından üzerine eti koyarak servis edin. Afiyet olsun. Batırık malzemeler1 su bardağı kısırlık bulgurYarım çay bardağı tahin1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kuru soğan2 adet domates2 adet salatalıkYarım demet maydanoz2 adet yeşil biberYarım demet nane3 dal taze soğanYarım çay bardağı zeytinyağıYarım çay bardağı limon suyu1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon5 su bardağı soğuk su2 çay bardağı sıcak su2 yemek kaşığı nar ekşisiMarulTuzBATIRIK YAPILIŞI Domates, biber, salatalık ve yeşillikleri ince ince doğrayın.Soğanı rendeleyin ve kenara alın.Bulgurun üzerine sıcak suyu döküp kabarmasını bekleyin.Bulgurlar kabarırken tahini bir tavada ısıtıp bulgura ekleyin.Kimyonu, soğanı, salçayı ve sebzeleri de ilave edip harmanlayın.Baharatları ve nar ekşisini de ilave edip ezmeden güzelce karıştırın.Son olarak 5 su bardağı suyu ekleyip marulla servis edin.Batırığı dilerseniz suyu eklemeden, küçük köftecikler yaparak da servis edebilirsiniz. BORCAM PASTASI MALZEMELERİKeki için;4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 buçuk bardak un2 kabartma tozu1 vanilya3 kaşık kakao2 kaşık suMuhallebisi için;5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı şeker1 kaşık tereyağı1 vanilya1 paket kremşantiKeki ıslatmak için;1 buçuk su bardağı su1 yemek kaşığı granür kahveGanaj için;1 kutu krema120 gram çikolataBORCAM PASTASI YAPILIŞIBorcam pastası için öncelikle keki hazırlamak gerekir. Bunun için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. 1 kase kadar ayırıp kakao ve 2 kaşık suyu ilave edin. Güzelce çırpın.Hamurun sade olanını yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Üstüne de kakaolu hamuru dökün. Bir kaşık sapıyla şekil verin.180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.Tencereye süt un nişasta ve şekeri alın. Güzelce çırpın ve ocağa alın. Koyulaşana kadar telle çırparak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Soğuması için kenara alın. Soğuyunca toz kremşantiyi ilave edip mikserle çırpın. Su ve granür kahveyi güzelce karıştırıp eritin.Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca çatalla delik açıp kahveyi kaşık yardımıyla üzerine dökün.Ardından muhallebi güzelce yayın. 1 kutu kremayı bir cezvede ılıtın. Çikokatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın.Borcama çikolatalı ganajı yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Uzunlamasına 4'e bölün. Uzun kenarından da 5'e bölün. İsteğe göre süsleyin.