- Aldığınız 4 parça tavuk etini öncelikle ÅŸinitzel yapacakmış gibi dövün ve mümkün olduÄŸunca inceltin. Ardından marine iÅŸlemine geçiyoruz.
- Marine için 1 yemek kaşığı domates salçasını, 2 yemek kaşığı yoÄŸurdu, 1 adet rendelenmiÅŸ küçük boy soÄŸanı, tuz, beyaz biberi derin bir kapta karıştırın. Mümkün olduÄŸunca pürüzsüz olsun. Bu aÅŸamada zeytinyağını eklemeyin.
- Elinizde yoğun kıvamlı bir sos olacak. Bunu zeytinyağı ile inceltin ama bir anda boca etmeyi. Hem hafif sulu hem de yoğun bir sos kıvamı elde edince karıştırmaya devam edin.
- Sosu 5-10 dakika kadar dinlendirin.
- Sosu yayvan bir tabaÄŸa aldığınız tavuk etlerinin üzerine dökün. Etlerin her iki yanına da tüm sosun geldiÄŸine emin olacak ÅŸekilde üst üste serin ve ellerinizle yedirin.
- Fazla vaktiniz yoksa eti en az yarım saat, mümkünse 1,5-2 saat kadar bu sosun içinde bekletin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının orta bölümüne dinlendirebilirsiniz.
- Ardından piÅŸirme iÅŸlemine geçeceÄŸiz.
PİŞİRME AŞAMASI
- Tavuk etlerini marine sostan alın. Fazla kalan sosun borcama dökülmesini saÄŸlayın.
- Altı yapıştırmaz yayvan bir pilav tenceresini ocağa koyun ve ocağı yakın.
- Tava yeterince kızdıktan sonra tavuk etlerini nazikçe tavaya serin.
- PiÅŸme aÅŸamasında sürekli başında durun ve döndüre döndüre piÅŸirmeye devam edin.
- Et ince olduÄŸu için çok daha çabuk piÅŸecektir.
- Etler renk aldığında ve kokusunu verdiğinde etiniz pişmiş demektir.
TAVUK KÜLBASTININ YANINA NE YAKIÅžIR?
Tavuk külbastıyı dilerseniz pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Ancak daha zengin bir sofra görünümü istiyorsanız, tavuk külbastının yanına kuru domatesli arpa ÅŸehriye pilavı çok yakışacaktır.