'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (6 Temmuz 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak Kabak yemeği, sade makarna, kavun ve sütlaç...

KABAK YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
5 adet orta boy kabak
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı pirinç
Karabiber
tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Varsa dereotu ve maydanoz
NASIL YAPILIR?
Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp, yağda hafif sararana kadar kavurun.
Domatesleri yemeklik doğrayıp ilave edin.
Hafif pişince irice doğradığınız kabakları, 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları ve yıkanmış pirinci ekleyin.
1 su bardağı kadar su ilave ederek, tuz ve karabiberini de atıp kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirin. Afiyet olsun.

SADE MAKARNA
MALZEMELER
4 kişilik bir aile için 1 paket makarna
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
NASIL YAPILIR?
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın. İyi yumuşadıktan sonra makarnanın suyunu süzün. Ayrı bir tavada ısıttığınız 2 yemek kaşığı sıvı yağı makarnanın içerisine dökün. Makarna pişerken belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Eğer makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin çünkü yağlanan makarna hazırladığınız sosu tutmaz.

KAVUN

SÜTLAÇ TARİFİ
MALZEMELER
1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
tarçın
NASIL YAPILIR?
Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun.
Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin.
1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı).
Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırın.
Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.