Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün şehriyeli yoğurt çorbası, İzmir köfte, sebzeli pilav, muhammara ve sorbe tatlısı var. Malzemeler:1 su bardağı yoğurt2 çorba kaşığı un1 yumurta1 litre su1 çay bardağı arpa ya da tel şehriyeİsteğe bağlı olarak sarımsakNaneTereyağıYAPILIŞI:Şehriyeli yoğur çorbasının yapımında ilk olarak 1 yumurta çırpılır. Sonrasında bu yumurta 1 su bardağı yoğurt ile karıştırılır. Bu aşamada 2 çorba kaşığı un da eklenerek güzelce çırpılır. Bu süreçte çırpma teli veya mikser kullanılır.Pişirme tenceresine 1 litre kadar su alınır. Suyun içine çırpılmış ve hazırlanmış yukarıdaki karışım eklenir. Kısık ateşte su ve karışım iyice özleşene kadar karıştırılarak pişirilir.Bu aşamada su kaynadıktan sonra içine 1 çay bardağı arpa veya tel şehriyeyi de ekleyin. Şehriyeler pişene kadar çorbayı iyice kaynatmaya devam edin.Çorbayı bu şekilde piştikten sonra servis için kaseye alın. Üzerine tereyağı ve naneyi ocakta pişirerek ekleyin. Bu aşamada nane ve tereyağı çorba sosunun içine biraz lezzet vermek için dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Hazırlanmış nane sosu çorbanın üzerine dökülerek gezdirilir. Şehriyeli yoğurt çorbası bu şekilde hazırlanır ve servis edilir. Malzemeler:500 gram orta yağlı kıyma2-3 sivri biber1 küçük boy rendelenmiş soğanYarım demet maydanozTuzKimyonKarabiber1 yemek kaşığı galeta unu1 yumurta3 dilim bayat ekmek içi3 patatesKızartmak için ayçiçeği yağıSosu için:3 domates1 tatlı kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKırmızı toz biberYAPILIŞI:Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın.Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Malzemeler:1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzYAPILIŞI:Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Malzemeler:6 adet kapya biber2 dilim bayat ekmek1 diş sarımsakYarım su bardağı cevizYarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)1 yemek kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı tuzYAPILIŞI:Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim. Malzemeler:Dilediğiniz bir meyveLimonYAPILIŞI:Dondurulmuş meyveleri mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar çekip üzerine çok az su, biraz limon suyu veya limon kabuğu, isteğe bağlı olarak da şeker ekleyebilirsiniz.Sorbe yapımında kullandığınız limon suyu meyve tadının ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Şeker oranını da damak tadınıza ve kullandığınız meyvelere göre düzenleyebilirsiniz.Sorbelerin sunumu da oldukça önemlidir. Kullanacağınız kupu mutlaka önceden soğutmalısınız. Tercihe bağlı olarak süslemek için ceviz, fındık veya fıstık kullanabilirsiniz.