YALANCI TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELERİ VE YAPILIŞI
Yalancı tavuk göğsü malzemeleri
- 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Yalancı tavuk göğsü yapılışı
- Un yağı pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine süt ve şeker ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edip 3-4 dk. mikserle karığştırın.
- Bir kabı ıslatın. Karışımı ıslatılmış kaba dökün.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı döküp servis edin.
Tavuk göğsünün gerçeğini yapmak isterseniz şu tarifimize bakabilirsiniz: Orijinal lezzet: Tavuk göğsü