KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ
Köri soslu tavuk malzemeler
- 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köri soslu tavuk sosu için:
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
KÖRİ SOSLU TAVUK YAPILIŞI
- Bir tavada yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.
- Suyunu çekip renk alana kadar pişirin. Ayrı bir tavada köri sosunu hazırlayın.
- Tereyağını tavada eritin. Unu üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ekleyin ve unun toparcıklanmaması için çırpıcıyla karıştırın.
- Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.
- Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. Sıcak servis edin.