Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mantı çorbası tarifi, pirzola tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi ve tiramisu tarifi var. Mantı çorbası malzemeleri2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı (hazır veya el yapımı olabilir)1 adet küçük boy soğan1 su bardağı pişirilmiş nohutDomates salçası,Sıvı yağ ve tereyağı karışımıTuz, nane ve isteğe göre pul biberMANTI ÇORBASI YAPILIŞIOrta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve önceden ince ince doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek karıştırın.Karışımın içerisine domates salçası da ekleyerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakın.Eğer hazır mantı kullanıyor iseniz pişirme süresini istediğiniz yumuşaklık ve pişme seviyesine göre ayarlamanız gerekebilir.İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezerek kaynamakta olan suya ekleyebilirsiniz. Üzerine önceden hazırladığınız hazır veya el yapımı mantıları da ekleyerek karıştırın. Mantıların küçük boyutlu olmasına özen gösterin.(Hamurlaşma ve soğudukça katılaşma görülmemesi adına bu detay önemlidir.)Mantıları da ekledikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutları ekleyin. Tuz, biber ve naneyi de karışıma kattıktan sonra kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte kaynamaya bırakın.Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması için ocaktan alın. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun! Pirzola malzemeleri8 adet kuzu pirzola4 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiberPirzola sosu için:4 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak1 adet rendelenmiş limon kabuğu4 dal maydanoz4 dal taze kişnişPİRZOLA TARİFİ YAPILIŞIKuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin.Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin.İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın.Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Sonrasında servis edin, afiyet olsun! Malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinçYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Tiramisu malzemeleriKeki için:4 adet yumurta1 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket kabartma tozu3 çorba kaşığı kakao1 paket şekerli vanilinKreması için:1 litre süt1 yumurtanın sarısı7 çorba kaşığı un2 paket şekerli vanilya250 gr labne peyniri veya 250 gr maskarpone1 su bardağı toz şekerKeki ıslatmak için:1, 5 su bardağı su2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)4 tatlı kaşığı toz şekerÜzerine serpmek için:KakaoTİRAMİSU YAPILIŞIKeki için toz şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.Üzerine kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin.En son vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.Yuvarlak kek kalıbına veya orta boy borcama hamuru dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Krema için, yumurtanın sarısı, süt, şeker ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağa alarak karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin, kısık ateşte karıştırarak 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peyniri ekleyip iyice karıştırın.Kahveyi, su ve şekeri karıştırın.Pasta kekini tam ortadan ikiye kesin üzerini kahvenin yarısı ile ıslatın ve ardından kremanın yarısını yayın.Pasta kekinin diğer yarısını kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün.Tiramisu tatlısını en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın. Afiyet olsun!