SOĞUK BAKLAVA TARİFİ
MALZEMELER
600 gram hazır baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ceviz içi
1 kase fıstık içi
Şerbeti için;
1 lt süt
2,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için;
Kakao
Tablet sütlü çikolata
SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?
Öncelikle tatlımızın şerbeti soğuk olacağı için onu hazırlayalım.
Toz şeker ve sütü tencerede sadece ısıtalım kaynatmamıza gerek yok.
Kenara alıp vanilyayı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Hazır baklava yufkasını tezgaha alıp ortadan ikiye bölelim.
Böldüğümüz yufkalardan biri tatlımızın alt katı diğeri üst katı olacak.
Yufkaların üzerini kurumaması için bezle örtelim.
Tereyağını tavada eritelim ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
Dikdörtgen borcamın tabanını yağlayalım.
Alt kat için olan yufkamızın tamamı bitene kadar her kata yağ sürerek yufkaları borcama dizelim.
Ardından borcamın yarısına bolca ceviz içi diğer yarısına bolca fıstık içi koyalım.
Üst kat için ayırdığımız yufkanın tamamını yine aynı şekilde aralara tereyağı sürerek borcama dizelim.
Kenar kısımlarını bıçağın ters tarafıyla içe doğru bastıralım.
Ardından kare kare keselim.
180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk süt şerbetimizi her yerine yayayım ve şerbeti çekmesini bekleyelim.
Soğuyan tatlımızın üzerine sırasıyla bolca kakao ve rendelediğimiz tablet çikolatadan serpelim.