Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün un çorbası tarifi, beyti kebabı tarifi, havuç tarator tarifi ve sultan sarması tarifi var. Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Beyti kebabı malzemelerKöftesi için:400 gram kıyma1 adet yumurta1 adet soğan2 diş sarımsak1 çay bardağı galeta unu1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1,5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet yufkaSosu için:1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 kase sarımsaklı yoğurt1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı suBEYTİ KEBABI YAPILIŞIKöfteler için sarımsak ve soğanı robottan geçirin ve suyunu süzün. Daha sonra bir kaba alın.Ardından kıyma, yumurta, zeytinyağı, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.Köftelerinizi buzdolabında bir süre dinlendirin.Dinlendikten sonra kıymaya kebap şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Köftelerinizi fırına verin ve güzelce pişirin.Diğer taraftan da sosu için tereyağını eritip içine salçaları ilave edin.Suyunu da ekleyip 1-2 dakika kaynayana kadar karıştırın. Köfteleri fırından çıkarınca lavaşlara sarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin.Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızarttığınız kebapları tabağa alın.Fırından çıkarınca üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sosu ekleyip servis edebilirsiniz. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Sultan sarması malzemeler1 litre süt1,5 su bardağı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilyaİç dolgusu için:2 paket krem şanti2 su bardağı soğuk sütDışı için:2 su bardağı Hindistan ceviziSULTAN SARMASI YAPILIŞIUn, şeker ve kakaoyu geniş bir tencereye alıp karıştırın.Karışımı orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.Pürüzsün bir kıvam alması için de 5 dakika mikserle çırpın.Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın.Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde yayın.Muhallebinizi 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını sağlayın.Süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın.