Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak pideli köfte, Tokat usulü zeytinyağlı sarma, ezogelin çorba, mevsim salatası ve karamelli muhallebi tarifleri... 500 gram orta yağlı kıyma1 adet orta boy kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber1/2 çay kaşığı kimyon4 dal maydanoz (arzuya göre)2 adet küçük boy tırnak pide1 kase yoğurt (çırpılmış)2 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş rendelenmiş sarımsak1 su bardağı rendelenmiş domates Önce köfteyi hazırlıyoruz.Köfteyi hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın. Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilavesiyle yoğurmaya başlayın.Kıvam alıp özleşen köfte harcını arzuya göre buzdolabına kaldırıp kısa bir süre dinlendirin.Sonrasında arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar kopartın, avuç içinizde yuvarladıktan sonra yassı şeklinde köfteler hazırlayın.Domates sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.Rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri katın. Fazla suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Hazırladığınız köfteleri, yanmaz/yapışmaz tabanlı bir tavada ters yüz ederek kızartın. (Dilerseniz ızgara da yapabilirsiniz)Küçük kareler halinde kestiğiniz tırnak pidelerin üzerine tereyağı sürüp kısa süre fırınlayın. Servis esnasında kullanacağınız yoğurdu çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Fırından aldığınız pideleri servis tabaklarına paylaştırın. Köfteleri üzerine dizin. Hazırladığınız domates sosunu dökün.Servise ederken üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirin. 1 kg tokat asma yaprağı2 adet kuru soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası2 su bardağı prinç1 su bardağı bulgur1 su bardağı yarmaYarım demet maydanoz1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı dereotu1 tatlı kaşığı reyhan1 yemek kaşığı nane1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı zeytinyağı Yaprağınızı yumuşaması için akşamdan sıcak suya koyun, ertesi gün ise suyunu döküp iyice yıkayın.İç harcı için zeytinyağını tencereye alın ve soğanları küp küp doğradıktan sonra salçayla birlikte kavurun.Kavrulunca içine yıkanmış pirinci yarmayı ve bulguru alarak kavurmaya devam edin.Ardından tuzunu baharatını yeşilliklerini atın ve üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyun.Suyunu çekince altını kapatın ve yaprağınızı sarmaya başlayın.Sararken yaprağın saplarını tenceremizin dibine yapışmaması için serin.Üzerine sarmaları dizin ve en son bir kaba 1 yemek kaşığı salça yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir limonun suyunu sıkıp iyice karıştırın.Üzerine 4 su bardağı su da ekleyip bu karışımı tencereye dökün.Son olarak limon dilimlerini en üste dizip ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte dolmalar olana kadar pişirin. 2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın. 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Yarım kırmızı lahana2 havuçBüyük bir kıvırcığın yarısı3-4 kaşık konserve mısır (İsteğe göre)Yarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağı Kıvırcık salatayı yıkayıp iyice kurutunKırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.Tüm malzemeleri birbirine eşit büyüklükte olacak şekilde doğrayıp karışıtırın.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. 1 litre süt (1 litre sütün 1 su bardaklık kısmı nişastayı açmak için)1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker7 yemek kaşığı buğday nişastası1 adet vanilya şekeri3 yemek kaşığı krema1 adet yumurta sarısı100 gram bisküvi1 su bardağı fındık içi Bir tencereye şekeri alın ve kısık ateşte şeker karamelize olana dek karıştırın.Bu arada 1 su bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın.Sütün geri kalanını yavaşça karamelin üzerine dökün. Bu aşamada karamel katılaşacaktır. Endişelenmeyin, süt ısındıkça karamel tamamen eriyecektir.Nişastalı karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve hızlıca çırpın.Ayrı bir kapta yumurtayı ,kremayı ve vanilya şekerini çırpın ve tencereye ilave edin. Hızlıca 3 dk kadar çırpın.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını söndürün.Muhallebiyi kabuk bağlamadan hemen bir kaba ya da kuplara boşaltın.Bisküviyi çok un ufak etmeden robottan geçirin ve muhallebinin üzerine serpin.Fındıkları iri kalacak şekilde robottan geçirin ve bir tavada kızarana dek kavurduktan sonra bisküvilerin üzerine serpin.Bir müddet buzdolabında bekletin.