FIRINDA LEVREK TARÄ°FÄ°Â
MALZEMELER
- Orta boy levrek (kiÅŸi sayısına göre)
- 1 adet kuru soÄŸan (2 balık için 1 tane)
- 1-2 adet domates
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Defne yaprağı (isteÄŸe göre)
FIRINDA LEVREK YAPILIÅžI
Levrekler iyice temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine yaÄŸlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır. Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir. SoÄŸan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleÅŸtirilir. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında piÅŸirilir.