'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (9 Nisan 2022)

"Bugün ne pişirsem" diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mısır çorbası, fırında levrek, hazır salata soslarına taş çıkartacak özel sosu ile karışık salata ve portakal kabuklu revani tatlısı tarifleri...

MISIR ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- 500 gram dondurulmuş mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 8 çay bardağı süt
- 4 çay bardağı tavuk suyu
- 5-6 dal frenk maydanozu
MISIR ÇORBASI YAPILIŞI
- İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin.
- Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin.
- Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.
- Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.

FIRINDA LEVREK TARİFİ�
MALZEMELER
- Orta boy levrek (kişi sayısına göre)
- 1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane)
- 1-2 adet domates
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Defne yaprağı (isteğe göre)
FIRINDA LEVREK YAPILIŞI
Levrekler iyice temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır. Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir. Soğan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirilir. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında pişirilir.

ÖZEL SOSLU KARIŞIK SALATA
- 3 adet salatalık (mevsime göre)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 dal taze soğan
- 4-5 yaprak kıvırcık
- 4-5 yaprak lolorosso (Yaprak kısımlarının uçları hafif mora çalan kıvırcık benzeri mor marul)
- Arzunuza göre bir küçük bağ bebek roka
- 1 adet havuç
- Kırmızı lahanın dörtte biri
- Mevsimindeyse 2 adet domates veya 5-6 adet çeri domates
- Kırmızı lahanayı ovmak için bir miktar sirke ve tuz
ÖZEL SALATA SOSU MALZEMELERİ
- Bir küçük demet maydanozun yarısı
- 4-5 yaprak taze nane
- 2-3 dilim köz kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tutam kekik
- 1 çimdik tuz (1 adet limonun suyunu kullanacağımız için tuzu çok fazla kullanmayın. Limon, ihtiyacınız olan tuz tadını vermeye yardımcı olacaktır)
- Arzunuza göre 2-3 diş sarımsak
SÜSLEMEK İÇİN
- Biraz ceviz
- Zeytin
- Arzunuza göre 1-2 kaşık misket peynir (az tuzlu, top şeklinde keçi veya inek peyniri)

PORTAKAL KABUKLU REVANİ
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı şeker
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı portakal suyu
PORTAKAL KABUKLU REVANİ YAPILIŞI
- 3 yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikserde çırpın.
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir hamur elde edin.
- En son un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- 3 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri 6-7 dakika kaynatın.
- Portakal suyunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Soğuk olan revaniye sıcak şerbeti dökün ve 3 saat dinlendirip servis edin.